מאמר בנושא: שלבי התקנת אוהל קונסטרוקציה אלומיניום

אוהלי קונסטרוקציה מאלומיניום, הידועים גם בתור אוהלי ClearSpan, הם בחירה פופולרית לשימוש כמבנים קלים וארעיים לתעשיה, אירועים, מוסדות, ספורט ועוד. תהליך ההתקנה של אוהלים אלה עשוי להשתנות בהתאם לגודל ולסגנון של האוהל, אך בדרך כלל מתבצעים במספר שלבים מרכזיים.
שלב 1: הכנת השטח
התקנת אוהל קונסטרוקציה מאלומיניום מצריכה הכנה נכונה של הקרקע על מנת להבטיח את יציבות ובטיחות האוהל ומניעת בעיות כגון חדירת מים וחלודה. אי הכנה נכונה של הקרקע עלולה להוביל לבעיות במהלך תהליך ההתקנה, כמו גם לסכנות פוטנציאליות לשוהים בו. להלן השלבים המרכזיים להכנת הקרקע לפני התקנת אוהל קונסטרוקציה:
א. יישור הקרקע
השלב הראשון בהכנת הקרקע לאוהל קונסטרוקציה הוא יישור הקרקע. משמעות הדבר היא הסרת סלעים או פסולת גדולים, ומילוי כל אזור נמוך באדמה. דבר זה יבטיח שהאוהל יהיה יציב ומאובטח, ותהליך ההתקנה יעבור בצורה חלקה ככל האפשר. במידה וההתקנה מבוצעת על משטח קשה דוגמת אספלט או ריצוף יש לוודא כי השיפועים מתאימים להצבת אוהל כך שמים יזרמו הרחק מהאוהל ולא כלפיו.
ב. סימון בסיסים
לאחר יישור הקרקע, השלב הבא הוא לסמן את מיקום האוהל. זה יכול להיעשות באמצעות מסמרים וחוט בנאים, יתדות, או ספריי צבע. יש לוודא שהמקום נקי מכל מכשול או מפגע, כגון עצים או קווי חשמל, ושיש מספיק מקום לאוהל ולכל מבנה או ציוד נוסף. חשוב לוודא שהשטח המסומן הוא מלבן ולא מקבילית, זאת באמצעות מדידת הדיאגונלים (אלכסון מפינה לפינה).
ג. בדיקת תשתיות תת קרקעיות
לפני חפירת בורות או החדרת יתדות, חשוב לבדוק אם יש תשתיות תת קרקעיות כגון חשמל, גז או קווי מים. צור קשר עם חברת איתור תשתיות (דיטקציה) כדי שיסמנו את כל הקווים התת-קרקעיים, דבר זה ימנע נזק ותאונות מצערות.
ד. בדיקת קרקע
במידה ואוהל לא עומד על תשתיות בטון, חשוב גם לבדוק את טיב הקרקע לפני התקנת אוהל קונסטרוקציה. זה חשוב במיוחד אם ההתקנה מבוצעת על מדשאה או אדמה רכה אחרת. האדמה צריכה להיות יציבה מספיק כדי לתמוך במשקל האוהל, וצריכה להיות מסוגלת לעמוד בכל תנאי מזג אוויר אפשריים.
ה. הכן את האתר להתקנה
יש לוודא ששטח ההתקנה נקי ממפגעים בטיחותיים, מגודר ומשולט על מנת לוודא שלא יעברו בו אנשים שאינם חלק מצוות ההתקנה.
הכנה נכונה של השטח לפני התקנת אוהל קונסטרוקציה חיונית לבטיחות ויציבות האוהל, כמו גם לבטיחות המשתמשים בו והסביבה. על ידי ביצוע שלבים מרכזיים אלו, תוכלו להבטיח שתהליך ההתקנה יעבור בצורה חלקה ככל האפשר.
שלב 2: הרכבת המסגרת
א. ההרכבה של חלקי האוהל מתחילה בדרך כלל בהנחת המוטות והכבלים על הקרקע בתצורה הרצויה. זה נעשה בדרך כלל בעזרת תרשים או הוראות שמסופקים על ידי היצרן. לאחר קביעת הפריסה, קורות האלומיניום מחוברות זה לזה באמצעות ברגי הידוק ופינים.
ב. לאחר סיום ההרכבה על הקרקע מונפים החלקים בעזרת כלי הרמה ייעודי בהתאם לגודל האוהל. אוהלים גדולים יזדקקו למשאית מנוף בעוד אוהלי קטנים-בינוניים (עד 15 מ' רוחב) ניתן להניף ידנית או באמצעות מלגזה. החלקים מונפים ומחוברים יחדיו באמצעות פרופילים מקשרים בחיבור מהיר.
ג. לאחר מכן, כבלי המתיחה מחוברים למוטות. זה נעשה על ידי השחלת הכבלים דרך המוטות ואבטחתם למקומם באמצעות מותחנים. לאחר מכן מהדקים את כבלי המתיחה כדי לספק את השלמות המבנית של המסגרת. שלב זה הוא קריטי מכיוון שכבלי המתיחה הם אלו שמחזיקים את המסגרת יחד, וחשוב לוודא שהם מהודקים מספיק כדי לספק את התמיכה הדרושה.
ד. לבסוף, האוהל מעוגן לקרקע באמצעות יתדות, משקולות או שיטות אחרות כדי להבטיח שהוא יישאר במקומו ולא יקרוס ברוחות חזקות.
בסך הכל, הרכבה של מסגרת אוהל קונסטרוקציה היא תהליך פשוט יחסית שניתן לבצע בעזרת תרשים או הוראות שסופקו על ידי היצרן. עם זאת, חשוב לוודא שהמסגרת מורכבת ומתוחה כהלכה על מנת להבטיח שהיא מספקת את התמיכה והיציבות הדרושים. כמו כן, חשוב לוודא שחלק העליון של האוהל מאובטח היטב ומעוגן לקרקע כדי להבטיח שהוא יישאר במקומו ויספק הגנה מפני פגעי מזג האוויר.
שלב 3: התקנת הכיסוי
הרכבת הכיסויים נעשית על ידי משיכת כל יריעה באמצעות חבלים כאשר הקצה נכנס לפתח המסילה המובנית בפרופילי האוהל. כאשר היריעה נמשכת על הגג הקצוות שלה מושחלות במסילה. בסוף שלב פריסת הגגות יש להכניס לשרוול בקצה היריעה פרופילי מתיחה ומותחנים ולמתוח את הגג.
התקנת יריעות הצד נעשית בצורה דומה, ע"י השחלת קצה היריעה במסילות המובנות והידוק כלפי מטה באמצעות פרופיל מתיחה ומותחנים.
שלב 4: קיבוע האוהל
עיגון אוהלי קונסטרוקציה Clearspan הוא היבט חשוב בהקמת מבנה בטוח ויציב לאירועים או פעילות שוטפת. אוהלי קונסטרוקציה Clearspan פופולריים מכיוון שיש להם חלל נקי ופתוח בפנים ואין להם עמודים פנימיים או מסבכים מסורבלים. עם זאת, האוהל מסתמך מאוד על העוגנים שלו כדי להישאר זקוף ומאובטח.
קיימות מספר שיטות שונות לעיגון אוהל, לכל אחת יתרונות וחסרונות משלה. כמה מהשיטות הנפוצות ביותר כוללות:
א. יתדות: זוהי השיטה הנפוצה ביותר לעיגון אוהל וכרוכה בהחדרת יתדות מתכת לתוך האדמה כדי להחזיק את האוהל במקומו. הידוק ביתדות בדרך כלל מספיק עבור רוב סוגי הקרקע, כולל דשא וחול. עם זאת, במידה והאדמה סלעית ייתכן ויהיה צורך בקידוח מקדים לפני החדרת היתדות.
ב. בלסט: שיטה זו כוללת שימוש במשקולות, כגון חביות מים או שקי חול, כדי להחזיק את האוהל במקום. בלטס היא אופציה טובה עבור משטחים בהם לא ניתן לקדוח או לפגוע בריצוף, שכבות איטום או תשתיות תת קרקעיות.
ג. מתיחה: שיטה זו משתמשת ברצועות או כבלים כדי לשמור על האוהל במקומו. מתיחה משמשת לעתים קרובות בשילוב עם יתדות או עוגנים כדי לספק יציבות וביטחון נוספים.
ד. קיבוע לבטון: כאשר האוהל מורכב על משטח או יסודות מבטון מזוין בעל עובי מספק ניתן לעגן את האוהל באמצעות עוגנים מתרחבים או עוגן כימי (אפוקסי) בהתאם לדרישות המהנדס המאשר.
בעת הקמת אוהל clearspan, חשוב להשתמש בעוגנים ובשיטות המתאימות לתנאים הספציפיים. בנוסף, חשוב לבדוק את האוהל באופן קבוע ולהתאים את העוגנים לפי הצורך כדי להבטיח שהאוהל יישאר יציב ומאובטח. בסך הכל, עיגון אוהלי Clearspan הוא שלב מכריע בהבטחת הבטיחות והיציבות של המבנה. חשוב להשתמש בשיטות ובעוגנים המתאימים לתנאים הספציפיים, ולבדוק ולהתאים באופן קבוע את העוגנים כדי להבטיח שהאוהל יישאר יציב ומאובטח.